KAT_kennistechnologieWerkwijze: projecten en deeloffertes

Projecten

KAT Kennistechnologie werkt bij voorkeur op projectbasis. Projecten hebben de goede eigenschap per definitie eindig te zijn. Verder getuigt het mijn inziens niet van professionaliteit om altijd uurtje-factuurtje te werken. Hierdoor worden risico's in ict-projecten teveel afgewenteld op de opdrachtgever.

Deeloffertes

Bij onoverzichtelijke projecten die van tevoren niet goed in te schatten zijn (de meeste ict-projecten dus) werkt KAT Kennistechnologie bij voorkeur met deeloffertes met daarop vaste bedragen.


Door met deeloffertes te werken is het aan KAT Kennistechnologie om goede urenschattingen te maken. Met deeloffertes is het meestal ook makkelijker te definiŽren of KAT Kennistechnologie aan de verplichtingen heeft voldaan, en is het duidelijker hoe een project ervoor staat.

Ondernemersrisico

Offertes zorgen er ook voor dat KAT Kennistechnologie ondernemersrisico loopt. Dit is van belang omdat mede hierdoor de schijn van een dienstverband vermeden wordt. Deze schijn kan namelijk leiden tot afdracht van sociale premies van de opdrachtgever voor KAT Kennistechnologie. KAT Kennistechnologie heeft de bedrijfsvoering zo ingericht dat de opdrachtgever geen risico loopt, en is uiteraard in het bezit van een VRA-verklaring van de belastingdienst.

Algemene voorwaarden

KAT Kennistechnologie hanteert de algemene voorwaarden van de ICT Office: Nederland ICT Voorwaarden 2014.pdf.